Hvor mye karboninnhold påvirker rustfritt stål i slutten

- Mar 12, 2019-

Innflytelsen av karboninnhold på karbon i rustfritt stål er et av hovedelementene i industrielt stål, og stålets egenskaper og vev er i stor grad bestemt av innholdet av karbon i stål og dets fordeling, og effekten av karbon i rustfritt stål er spesielt betydelige. Virkningen av karbon på vevet i rustfritt stål er hovedsakelig manifestert i to aspekter, på den ene side er karbon elementet i stabil austenitt, og virkningsgraden er svært stor (ca. 30 ganger nikkel), på den annen side , på grunn av affiniteten av karbon og krom er meget stor, med kromdannelse-en rekke komplekse karbider.

Derfor er rollen av karbon i rustfritt stål motstridende fra to aspekter av styrke og motstand mot ytelsen til det rottede lysestaken.

Kjenne til loven om denne effekten, kan vi velge forskjellige karbonholdige rustfritt stål basert på forskjellige bruksbehov. For eksempel, den mest brukte i industrien, men også det minste rustfritt stål - 0CRL3 ~ 4CR13 Standardkrominnholdet i det fem stålnummeret er spesifisert som 12 ~ 14%, det vil si karbonet for å danne kromkarbidfaktorer i betraktning før du bestemmer deg, er hensikten å gjøre karbon og krom kombinert til kromkarbid,

Krominnholdet i den faste løsningen er ikke mindre enn 11,7% av dette minste krominnholdet. For disse fem ståltallene, på grunn av det forskjellige karboninnholdet, er styrke og korrosjonsbestandighet også en forskjell, 0Cr13 ~ 2Crl3 stål korrosjonsbestandighet er bedre, men styrken er lavere enn 3Crl3 og 4Cr13 stål, hovedsakelig brukt til fremstilling av konstruktjonsdeler, De to sistnevnte stålstallene på grunn av høyt karboninnhold kan oppnå høy styrke for produksjon av fjærer. Høy styrke og slitasjebestandige deler er nødvendige for skjæreverktøy. For eksempel, for å overvinne den intergranulære korrosjonen av 18-8 kromnikkel rustfritt stål, kan karboninnholdet i stål reduseres til mindre enn 0,03%, eller tilsett et større element (titan eller niob) enn krom og karbonaffinitet, så at det ikke danner kromkarbid, og når høy hardhet og slitestyrke blir hovedkravene, kan vi øke karboninnholdet i stål samtidig som det er hensiktsmessig å forbedre mengden krom for å tilfredsstille kravene til hardhet og slitasje motstand, men også ta hensyn til korrosjonsmotstandsfunksjonen, industriell bruk som lagre, måler og blader med rustfritt stål 9Cr18 og 9Cr17MoVCo stål, karboninnhold selv om opptil 0,85 ~ 0,95%

På grunn av den tilsvarende økningen i krominnholdet, er kravene til korrosjonsbestandighet fortsatt garantert. Vanligvis er karboninnholdet i rustfritt stål som brukes i industrien relativt lavt, det meste av karboninnholdet i rustfritt stål er mellom 0,1 ~ 0,4%, syrefast stål er flertallet av karbonholdige 0,1-0,2%. Rustfritt stål med et karboninnhold på mer enn 0,4% utgjør kun en brøkdel av det totale antall stålnumre, fordi rustfritt stål alltid er hovedformålet med korrosjonsmotstand under de fleste bruksforhold. I tillegg er lavere karboninnhold også på grunn av visse prosesskrav, som for eksempel lett sveising og kald deformasjon.