Kjendiser faller offer for juvelerere som selger lakvokste diamanter på en feil måte

- Aug 15, 2019-

En kjendis juveler har avslørt at stjerner blir lurt av diamantene sine, og mange tror at de har kjøpt naturstein som faktisk er laboratoriedyrket.

Mens det har vært en økning i kjendiser som velger lab-dyrkede diamanter, og slike som Penelope Cruz stolt har dem på den røde løperen, blir mange offer for juvelerere som selger syntetiske stoffer som naturlig.

I følge Page Six Style har Jason Arasheben fra Jason fra Beverly Hills sett mange A-lister komme i butikk med diamanter som er verdt mindre enn hva de opprinnelig betalte for dem fordi de er menneskeskapte.

“Det er mer vanlig enn du tror. Jeg begynner å se det på daglig basis, forteller Arasheben, til Page Six Style. "Kjendiser kjøper ubevisst ekstravagante diamantstykker fylt med annet enn syntetiske steiner."

På spørsmål om hvorfor han tror at dette kan skje, sier Arasheben at noen gullsmeder vil gjøre det som trengs for å legge til kjendiser på kundelisten deres, inkludert å selge 'diamanter' til konkurransedyktige priser.

Han sier: “Ofte må de ofte tilby latterlig lave priser for å få oppmerksomhet, og ved å kutte kostnadene ved å sette syntetiske diamanter på bitene i stedet for naturlige diamanter. Jeg har konfrontert noen få gullsmeder, og nesten alltid er svaret: 'Vel, for prisen de betalte, burde de ha visst at jeg måtte bruke syntetiske diamanter.'

Mens gullsmeder er ment å tydelig kommunisere om en diamant er naturlig eller labyrket, er det mange, spesielt i USA, ikke.

I april advarte den føderale handelskommisjonen åtte firmaer mot å villede forbrukerne med språket som ble brukt til å annonsere sine lab-dyrkede produkter på nettet.

Dette er også et hett tema i den britiske smykkebransjen akkurat nå, med gullsmeder som i økende grad må sjekke om steinene de har kjøpt fra leverandører er naturlige, snarere enn menneskeskapte.

Etter hvert som produksjonen av labrevoksede diamanter ryker opp, vil både gullsmeder og forbrukere måtte være mer årvåken når de kjøper steiner.