Hva er rustfritt stål

- Mar 01, 2019-

Rustfritt stål er en slags høylegert stål som kan motstå korrosjon i luft eller kjemisk korrosivt medium, som navnet antyder, det er ikke lett å ruste og har vakker overflate- og korrosjonsbestandighet uten å måtte gjennom overflatebehandling, som plating , kan spille den iboende overflateytelsen av rustfritt stål. Men markedet er virkelig egnet for behandling av rustfritt stål, kun SUS316L medisinsk rustfritt stål, i alle fall også å bruke SUS304 materialer! Nå er de fleste produkter laget av rustfritt stålrør, rustfritt stålplater eller rustfritt ståltråd!

Med magnet-testen kan det være med magnetfase sugekraft kan bare indikere at det er jern rustfritt stål refererer til motstanden mot luft, damp, vann og andre svake korrosive medier og syre, alkali, salt og andre kjemiske etsematerialer korrosjon av stål, også kjent som rustfast stål. I praktiske anvendelser kalles stål som er motstandsdyktig overfor svake korrosive medier, ofte som rustfritt stål, mens stålkorrosjonsbestandig mot kjemiske medier kalles syrefast stål. På grunn av forskjellen i kjemisk sammensetning mellom de to, er førstnevnte ikke nødvendigvis motstandsdyktig mot kjemisk media korrosjon, mens sistnevnte generelt er ikke-rust. Korrosjonsmotstanden i rustfritt stål avhenger av legeringselemetene i stålet.

Rustfritt stål basisk legeringselementer også nikkel, molybden, titan, niob, kobber, nitrogen, etc., for å møte de ulike bruksområdene av rustfritt stål organisasjon og ytelseskrav. Korrosjonsmotstanden av rustfritt stål reduseres med økning av karboninnhold, slik at karboninnholdet i det mest rustfrie stål er lavere, og wC (karboninnholdet) av noen stål er enda mindre enn 0,03% (som 00Cr12). Hovedlegeringselementet i rustfritt stål er Cr, som kun er korrosjonsbestandig når Cr-innholdet når en viss verdi. Derfor er rustfritt stål generelt wCr mer enn 13%. Rustfritt stål inneholder også Ni, Ti, Mn, N, Nb og andre elementer.