Årsaker til korrosjon av rustfritt stål

- Mar 04, 2019-

Kjemisk korrosjon

2.1.1 Overflateforurensning: Olje, støv og syrer, alkalier og salter festet til overflaten av arbeidsstykket omdannes til korrosive medier under visse forhold, og enkelte komponenter i rustfritt stål deler kjemiske reaksjoner, noe som resulterer i kjemisk korrosjon og rust.

2.1.2 Overflatefjerninger: En rekke riper på passivasjonsfilmskaden, slik at beskyttelseskapasiteten i rustfritt stål er redusert, lett å reagere med kjemisk medium, noe som resulterer i kjemisk korrosjon og rust.

2.1.3 Rengjøring: Passivering av pickling etter rengjøring er ikke ren forårsaket av gjenværende væskeretensjon, direkte korrosjon av rustfritt ståldeler (kjemisk korrosjon).

foldet

Elektrokjemisk korrosjon

2.2.1 Kulstålforurensning: i kontakt med karbonståldeler forårsaket av riper og etsende medier for å danne originalt batteri som resulterer i elektrokjemisk korrosjon.

2.2.2 Skjæring: Slag, sprut og andre lett å ruste stoffer vedheft og etsende medier for å danne originalt batteri og produsere elektrokjemisk rot.

2.2.3 Stegeskole: Sammensetningen av flammeoppvarmingsområdet og den metallografiske strukturen endres og ujevn, og det korrosive mediumet til å danne det opprinnelige batteriet og produserer elektrokjemisk korrosjon.

2.2.4 Sveising: Fysiske feil i sveiseområdet (bittkante, stomata, sprekker, ikke-fusjon, ikke sveiset etc.) og kjemiske mangler (grove korn, dårlig krom i korngrensen, segregering etc.) og korrosive medier for å danne det originale batteriet og produsere elektrokjemisk korrosjon.

2.2.5 Materiale: Kjemiske mangler i rustfritt stål (ujevn sammensetning, S, P urenheter etc.) og overflatefysiske feil (løs, sand øyne, sprekker etc.) bidrar til dannelsen av det opprinnelige batteriet med det korrosive mediumet og produserer elektrokjemisk korrosjon.

2.2.6 passivering: Dårlig passiviseringseffekt forårsaket av ujevn eller tynn overflatepassivasjonsfilm i rustfritt stål, som er lett å danne elektrokjemisk korrosjon.

2.2.7 Rengjøring: Resterende beitepassiveringsrest og rustfri stål kjemisk korrosjon av produksjonsdelene og rustfritt stål for å danne elektrokjemisk korrosjon.

foldet

Stresskorrosjon Kort sagt, rustfritt stål på grunn av sin spesielle metallografiske struktur og overflatepassivasjonsfilm, slik at det er generelt vanskelig å kjemiske reaksjoner med media og korrosjon, men ikke under noen betingelser, kan ikke korroderes. Under forutsetning av at det korrosive medium og induksjon (som riper, sprut, slagg, etc.) kan rustfritt stål også korroderes med den langsomme kjemiske og elektrokjemiske reaksjonen av det korrosive medium, og korrosjonshastigheten under visse forhold er ganske rask, noe som resulterer i korrosjonsfenomen, spesielt pitting og spaltkorrosjon.

Korrosjonsmekanismen for deler av rustfritt stål er hovedsakelig elektrokjemisk korrosjon. Derfor bør prosessen med rustfritt stålprodukter i prosessoperasjonen treffe alle effektive tiltak for å unngå korrosjonsbetingelser og induksjon av generasjonen. Faktisk har mange korrosjonsbetingelser og utløsere (for eksempel riper, sprut, slaggskutt osv.) Også en betydelig negativ effekt på utseendet og kvaliteten på produktet, og bør og må overvinnes.