Hovedtyper av rustfritt stål

- Mar 16, 2019-

For å skrive Rustfritt stål er ofte delt inn i vevtilstand: martensittstål, ferritstål, austenitisk stål, austenitisk-ferrit (dupleks) rustfritt stål og utfelt herdet rustfritt stål. I tillegg kan det deles inn i komponenter: Krom rustfritt stål, rustfritt stål i krom nikkel rustfritt stål og krom mangan nitrogen.

Det er også et spesielt rustfritt stål for trykkbeholdere "GB24511_2009_ trykkutstyr med rustfritt stål stålplate og stålbelte."

Rustfritt stål

Ferrit Rustfritt Stål Inneholder krom 15% ~ 30%. Korrosjonsbestandighet, seighet og loddbarhet med økning av krominnhold, motstand mot korrosjonsprestasjon i klorid er bedre enn andre typer rustfritt stål, tilhører denne kategorien Crl7, Cr17Mo2Ti, Cr25, cr25mo3ti, Cr28 og så videre. Ferrit Rustfritt stål På grunn av det høye krominnholdet er korrosjonsbestandighet og antioksidantegenskaper relativt gode, men de mekaniske egenskapene og prosessytelsen er dårlig, mest brukt for mindre kraftig syrefast bestanddel og for bruk av antioksidantstål.

Denne typen stål kan motstå korrosjon av atmosfære, salpetersyre og saltoppløsning, og har egenskapene til god høy temperatur antioxidant ytelse og liten termisk ekspansjonskoeffisient, brukt i salpetersyre og matvareutstyr, men kan også gjøre deler som arbeider ved høy temperatur, for eksempel gassturbin deler.

Austenitisk rustfritt stål

Tittel Inneholder mer enn 18% krom, men inneholder også ca. 8% nikkel og en liten mengde molybden, titan, nitrogen og andre elementer. God omfattende ytelse, tåler en rekke mediekorrosjon. Austenitisk rustfritt stål er ofte brukt karakterer er 1Cr18Ni9, 0Cr19Ni9 og så videre. Wc <0,08% av="" 0cr19ni9="" stål="" er="" merket="" som="" "0"="" i=""> Denne typen stål inneholder en stor mengde Ni og Cr, noe som gjør stålet i austenitisk tilstand ved romtemperatur. Denne typen stål har god plastisitet, seighet, sveisbarhet, korrosjonsbestandighet og ikke-magnetisk eller svak magnetisme. I oksidasjons- og reduksjonsmediet korrosjonsbestandighet er god, brukes til å lage syrefast motstandsutstyr, for eksempel korrosjonsbestandige beholdere og utstyrsforing, transportrør , salpetersyre utstyr deler, etc., men også kan brukes som hovedmaterialet i rustfritt stål se smykker.

Austenitisk rustfritt stål bruker generelt solid løsning, stålet blir oppvarmet til 1050 ~ 1150 ° C, og deretter vannkjølt eller luftkjølt, for å oppnå Tansiango kroppsvev.

Austenittisk-ferrit Duplex rustfritt stål Det har også fordelene med austenittisk og ferrit rustfritt stål, og har superplastisk.

Austenitt og ferrittvev

Tittel Hver av dem står for omtrent halvparten av rustfritt stål. I tilfelle av en lavere inneholdende C, inneholder Cr-innholdet i 18% ~ 28%, Ni-innholdet ved 3% ~ 10%. Noen stål inneholder også Mo, Cu, Si, Nb, Ti, N og andre legeringselementer. Denne typen stål har egenskapene til austenittisk og ferrit rustfritt stål, sammenlignet med ferrit, plast, seighet er høyere, ingen romtemperatur brittlenhet, intergranulær korrosjonsbestandighet og sveiseprestasjon er betydelig forbedret, men opprettholder også ferrit rustfritt stål 475 ℃ brittleness og høy termisk ledningsevne, med superplastisk og andre egenskaper. Sammenlignet med austenitisk rustfritt stål er styrken høy, motstanden mellom intergranulær korrosjon og klorbestandighetens korrosjonsbestandighet er tydeligvis forbedret.

Tosidig rustfritt stål har utmerket porøsitet og korrosjonsbestandighet, og er også et nikkelbesparende rustfritt stål.

Nedfelt herdet rustfritt stål Matrisen er austenittisk eller martensitt vev, og de vanlige kvaliteter av utfelt herdet rustfritt stål er 04Cr13Ni8Mo2Al.

Det kan behandles ved nedbørsherding (også kjent som aldringsherding) for å gjøre det hardt (sterkt) rustfritt stål.

Rostfritt stål desinfeksjonsskap

Martensitt Rustfritt Stål Styrken er høy, men plastisiteten og loddbarheten er dårlig. Martensitt rustfritt stål, ofte brukte kvaliteter, har 1Cr13, 3Cr13 og så videre, på grunn av det høye karboninnholdet, har det høy styrke, hardhet og slitestyrke, men korrosjonsmotstanden er litt verre, for de mekaniske egenskapene til høye krav, korrosjonsmotstand krav til enkelte deler, for eksempel fjærer, dampturbinblader, hydrauliske trykkventiler og så videre. Denne typen stål brukes etter slukking og temperering av behandling.

Annealing kreves etter smiing og stempling.

Stålplate og rustfritt stål for trykkutstyr Trykkbeholder Spesielt rustfritt stål, klassifisering og kode, størrelse, form og tillatt avvik, tekniske krav, testmetoder, kontrollregler, emballasje, skilt og produktkvalitetsbevis har klare krav. Vanligvis brukte karakterer har 06Cr19Ni10, 022Cr17Ni12Mo2 Digital kode er: S30408, S31603 og så videre. Hovedsakelig brukt i mat maskineri, farmasøytisk maskineri og annet helse-utstyr.