Sammenligning av vakuumbelegg og vannbelegg for rustfritt stål smykker

- Mar 14, 2019-

Fordelene og ulempene ved de to prosessene: A, enkel, vakuumplating, men olje, dens vedheft er svært dårlig, kan ikke kryssgitter TEST, og vannplettering er åpenbart bedre enn vakuumplating!

Derfor, for å sikre vedheft av vakuumplating, er det nødvendig å følge opp spesiell sprøytebehandling, kostnaden er selvsagt høyere.

B, vannbeleggfarge er mer monotont, vanligvis bare lyse sølv og ADB, for eksempel noen, for Flash sølv, magisk blå, sprekker, vanndråper, som for eksempel en rekke syv farger på den maktløse. og vakuumplating kan løse problemet med syv farger.

C, vannplettering generelt beleggmateriale ved bruk av "hexavalent krom", som er ikke-miljøvennlige materialer. For "hexavalent krom" som følger: EU: 76/769 / EEC: forbudt bruk; 94/62 / EC: <100> Rohs: <1000>

Slike strenge krav, noen innenlandske produsenter har begynt å prøve å bruke "trivalent krom" for å erstatte "hexavalent krom" og vakuumplating ved hjelp av et bredt spekter av beleggmaterialer, som er enkle å oppfylle miljøkravene.

Enkelt sagt, i vakuum skal membranmaterialet som skal belegges på overflaten av produktet deponeres på overflatebehandlingsteknologien på arbeidsstykkets overflate etter at plasmaet er fjernet. Det har vakuumfordampingsplater, sputteringplatering, ionplating og så videre, tilgang til disse sedimentære metodene har en rekke måter: elektrisk oppvarming, ionstråle, elektronstråle, DC sputtering, magnetron sputtering, mellomfrekvens forstøvning, RF konstruksjon, puls sputtering , mikrobølgeforsterket plasma, flerbue og mange andre metoder,

Det valgte belegningsutstyret kan vurderes etter behov og økonomiske og tekniske forhold.

Sammenlignet med den tradisjonelle våthårplating har vakuumplater følgende fordeler: 1. Et bredt spekter av sedimentære materialer: kan deponeres aluminium, titan, zirkonium og annen våt plating kan ikke deponeres lavpotensielle metaller gjennom reaksjonsgassen og legeringsmålmateriale er i stand til å deponere fra legering til keramikk og til og med diamantbelegg, og kan utformes i henhold til belegningssystemets behov.

2. Lagring av metallmaterialer: På grunn av adhesjon av vakuumbelegg, tetthet, hardhet, korrosjonsbestandighet og så videre, kan sedimentbelegget være mye mindre enn det vanlige våtbelegget belegg for å oppnå målet om å spare.

3. Ingen miljøforurensning: Fordi alt beleggmateriale er avsatt i et vakuumomrømning gjennom plasmaavsetning på overflaten av arbeidsstykket, er det ingen løsningsforurensning, så miljøskadene er ganske små. På grunn av presisjon og høye kostnader for å oppnå vakuum- og plasmamekanismer og det faktum at avsetningsprosessen også er i hånden av et lite antall teknisk personell, blir det ikke mye fremmet, og investeringen og daglige produksjons- og vedlikeholdskostnader er dyre.