Grunnleggende behandling av rustfritt stål

- Mar 08, 2019-

Vanlig brukt overflatebehandlingsteknologi i rustfritt stål har følgende behandlingsmetoder: ① Overflatefargebehandling, ② overflatespeil lyse behandling, ③ overflatefargebehandling. 1.2.1 Overflate Whitening Behandling: Rostfritt stål i prosessprosessen, etter spolen, Zaben, sveising eller gjennom den kunstige overflaten av brennstoffvarmebehandlingen, noe som resulterer i svart oksidhud. Denne harde grå-svarte oksyderte huden er hovedsakelig NiCr2O4 og NiF to typer EO4-komponenter, før generell bruk av flussyre og salpetersyre for sterke korrosjonsmetoder for å fjerne. Men denne metoden har en stor kostnad, forurenser miljøet, er skadelig for menneskekroppen, det korrosive er større, blir gradvis eliminert.

Det er to hovedtyper av oksidasjonsbehandlingsmetoder:

⑴ Sandblåsing (piller) metode: hovedsakelig bruk av mikro-glassperler for å fjerne overflaten av det svarte oksydhuden. ⑵ Kjemisk metode: Bruk av en forurensningsfri pickling passivasjon krem og giftfri rengjøringsvæske med uorganiske tilsetningsstoffer ved romtemperatur for dipping. For å oppnå rensing av rustfri stålfargebehandling. Etter behandling ser det i utgangspunktet ut som en lysfri farge.

Denne metoden er mer egnet for store og komplekse produkter. 1.2.2 Rustfritt stål overflate speil Lyse behandlingsmetode: I følge kompleksiteten av rustfritt stål produkter og brukerkrav, kan det brukes mekanisk polering, kjemisk polering, elektrokjemisk polering og andre metoder for å oppnå speilglans.

Fordelene og ulempene ved disse tre metodene er som følger:

1.2.3 Overflatefargebehandling: Fargestoffer i rustfritt stål gir ikke bare rustfrie stålprodukter en rekke farger, øker fargespekteret av produkter, men forbedrer også slitestyrken og korrosjonsmotstanden.

Det er flere måter å farge rustfritt stål på:

⑴ kjemisk oksidasjon fargemetode;

⑵ elektrokjemisk oksidasjon fargemetode;

⑶ ion deponering oksid fargemetode;

⑷ høy temperatur oksidasjon fargemetode;

⑸ gassfase krakkende fargemetode.

Den enkle oversikten over de ulike metodene er som følger: ⑴ Kjemisk oksidasjon Fargemetode: er i en bestemt løsning, gjennom kjemisk oksidasjon for å danne membranens farge, det er dikromatmetode, blandet natriumsaltmetode, vulkaniseringsmetode, oksydasjonsmetode og alkalisk oksidasjonsmetode.

Vanligvis bruker "Yin Ke-metoden" (INCO) mer, men for å sikre at en serie produkter farges konsistent, må de styres med referanselektroder.

⑵ Elektrokjemisk Coloring metode: er i en bestemt løsning, gjennom elektrokjemisk oksidasjon for å danne fargen på membranen. ⑶ ion deposition oksid Fargemetode Kjemisk metode: Er det rustfritt stål arbeidsstykket plassert i vakuum belegg maskin for vakuum fordampning plating. For eksempel: Titanbelagt gullklokkeskall, urrem, generelt gullgult. Denne metoden er egnet for høyvolumsproduktbehandling.

På grunn av den store investeringen er høye kostnader, små batcher av produkter ikke kostnadseffektive.

⑷ høy temperatur Oksidasjonsfargemetode: er i et bestemt smeltet salt, nedsenket i arbeidsstykket for å opprettholde en bestemt prosessparametere, slik at arbeidsemnet danner en bestemt tykkelse av oksidfilmen og presenterer en rekke forskjellige farger. ⑸ gassfase cracking fargemetode: mer kompleks, mindre brukt i industrien.